Vrnjačka Banja - Turizam u Srbiji

Izložba u Zamku kulture u Vrnjačkoj Banji

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 20:05
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE

U ponedeljak 27. oktobra u Zamku kulture bićše otvorena izložba “Od sumraka do svitanja” Prirodnjačkog muzeja iz Beograda. Autor izložbe je Marko Raković biolog.

Izložba pokazuje koje su to životinje koje vode noćni život. Otvaranje izložbe je u 19 sati.


Večeras književno vee „Monografija Vukušice“

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 00:20

Večeras će u Salonu Narodne biblioteke „Dr Dušan Radić“ biti održano književno veče odnosno promocija monografije sela Vukušica. Autor ove knjige je Milutin Miković Hehe koji je do sada objavio monografije skoro svih sela na teritoriji opštine Vrnjjačka Banja. O knjizi će večeras pored autora govoriti i Ljubomir Vojić vrnjački pesnik.

Početak je u 20 sati a ulaz je slobodan.


Nagrada Ženskom centru “Milica” u Vrnjačkoj Banji

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 22:34
 
Regionalni menadžer preduzeća “PIN Computers”, Dušan Todorović uručio je predsednici Udružđenja Ženski centar “Milica” poklon u vrednosti od 67 hiljada dinara. Kancelarija Brenda “Lenovo” realizovala je nagradnu igru preko Facebook-a gde su ljudi imali priliku da lajkuju najbolju humanitarnu organizaciju. Najviše lajkova dobilo je upravo ovo vrnjačko udruženje. Nagrada je bio laptop i mobini telefon.Vesti iz Vrnjačke Banje pogledajte ovde.

„Moravski biseri“ u Vrnjačkoj Banji 29. i 30.oktobar

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 21:39
 29. oktobra u Sportskoj hali „Vlade Divac“ biće veselo. Manifestacija „Moravski biseri“ okupiće u takmičarkom delu programa veliki broj izvodjača jer je to veče tzv „veče novih zvezda“. Pored njih nastupiće i poznata imena estradne scene Marinko Rokvić, Era Ojdanić, Jelena Broćić, Biljana jeftić, Aca Ilić, Čeda Marković, Medeni mesec zatim Vesna Đoković, Saška Karan, Bane Šević i mnogi drugi. Početak je u 18,3 a finale večeri je u 20,30. karte su u prodaji u info centru Turističke Organizacije Vrnjacka Banja na promenadi.

Godišnje Savetovanje sudija Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 20:17
 
U Vrnjačkoj Banji je počelo savetovanje sudija „Sudijski dani 2013“. Organizator ovog skupa je Vrhovni kasacioni sud. Skup je okupio oko 1500 učesnika u Kongresnom centru hotela Zvezda gde se danas, na svečanom otvaranju, učesnicima obratio ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković. Teme o kojima će se raspravljati ovih dana su „Pravosudje danas“, „Zakoni i njihova primena“ i „Aktuelna sporna pitanja u sudskoj praksi“. U ime grada domaćina prisutne je pozdravio prvi čovek vrnjačke opštine, Boban Đurović. A nakon pozdravnih reči, uvodno izlaganje o reformi pravosudja, aktuelnim pitanjima, stanju i položaju sudova i sudija pripalo je Dragomiru Milojeviću v.f. predsednika Vrhovnog kasacionog suda.
Više informacija o Vrnjačkoj Banji pogledajte na sajtu: http://vrnjackabanjasrbija.rs

Apartmani Vrnjacka Banja

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 15:30

apartmani vrnjacka banja 

Za početak krenućemo od početka i upoznaćemo Vas sa apartmanom Zelenkada. koji je možda Vaš izbor. Ujedno, ovaj apartman smešten je na prvom spratu velelepnom vile, a dekorisan je dominantnom zelenom nijansom, u kombinaciji sa belom bojom. Takođe , ovaj apartman oduševiće vas svojim svežim nijansama i toplinom . Po svojoj arhitektonskoj strukturi, ovo je garsonjera koja obuhvata ulazno predsoblje , kao i svoje kupatilo i kuhinju koja svakako svim korisnicima sa malom decom mnogo znači. Sadrži i francuski ležaj , te je ovo jedan apartman koji je i više nego idealan za parove. Na raspolaganju vam stoji i konforan garderober te se nemorate brinuti oko toga gde ćete svoju odeću odložiti, smešten je u predsoblju te Vam svakako neće smetati , a trpezarijski sto sa stolicama nalazi se uz kuhinju , kao i toaletni stočić , a sa obe strane kreveta nalaze se noćni stočići kao i lampe.  (Dalje)

Vrnjačka Banja - Mesto koje ne smete zaobići

Generalna — Autor vrnjackabanjars @ 11:42

Banja koja u svom opisu ne može da znači samo mesto gdje možete pronaći mnoge ljekovite vode, nego i mjesto gdje možete provesti veoma ugodan godišnji odmor. Izvorišta mineralnih voda pružaju liječenje, ali brojni kafići, kulturna dešavanja i okolina su interesantna svim vrstama turista. Klima joj je pogodna kako za zimovanje, tako i za ljetovanje. Razna kulturna dešavanja mogu privuće sve one koji vode ovakve vrste provoda, a pored toga njena lokacija je pogodna za obilazak interesantnih okolinih mjesta. Ona se nalazi u centru raške regije, u blizini je rijeka Zapadna Morava, pogodna za ribolov, zatim planina Goč, kao i brojni istorijski značajni manastiri.

Planina Goč i rijeka Zapadna Morava pružaju i leti i zimi uživanje u prelijepim krajolicima. Ovde možete ljeti  organizovati izlete. Planina je pogodna za planinarenje ali i njena okolina je obrasla raznim ljekovitim biljem. Zimska Ski staza otvorena je za obožavatelje ovog sporta tako da svako godišnje doba donosi različite čari i pogodnosti u ovim krajevima.  Različiti manastiri koje možete obići se nalaze u blizini Vrnjačke Banje zaštićeni su od strane UNESKO.  Pored toga, Vrnjacka Banja je poznata i po različitim kulturnim događajima: pozorišnim predstavama ili koncertima. Karneval koji je ovdje veoma popularan dešava se ljeti i ravan je Exitu ili trubačkim koncertima u Guči. Dakle, ovo je još jedan centar važnih muzičkih događaja u Srbiji.

Lečenje je ono što mnoge turiste dovodi u Vrnjačku Banju. Terapija se obavlja u veoma dobro opremljenom cntru za rehabilitaciju i liječenje, u bolnici Merkur. Ovdje se nudi mogućnost terapije različitih bolesti, a sedam mineralnih voda liječe sljedeće bolesti:

  • šećerne bolesti,
  • bolesti bubrega,
  • mokraćnih puteva,
  • žučne kese i žučnih puteva,
  •  hroničnog zapaljenja crijeva I želuca,
  • bolesti čira u želucu  kao i raznim drugih bolesti.

Četiri izvora: Tople vode, Slane vode, Snežnik i  Jezero se koriste  za razne terapije dok postoje i izvori Borjak, Beli izvor i Vrnjačko vrelo. Pojedini od ovih se flaširaju u staklene boce i na taj način koriste za liječenje. Svaka od ovih voda ima posebne mogućnosti za liječene aotkrivene su uglavnom krajem 19.vijeka. Međutim, otkriveno je da su Tople vode najstarije izvorište koje potiče još od rimskog doba.

Interesantna mjesta za obilazak na Vrnjačkoj Banji, pored ovih izvora su od kulturnog I istoriskog značaja. To je Zamak  Belimarković i Most ljubavi. Zamak je zapravo Zavičajni muzej u kojem se nalaze interesantni podaci o okolini Vrnjačke banje. Most ljubavi je privlačan zbog legende iz Drugog svjetskog rata o tragičnoj ljubavi jednog para. Ovoj legendi i Desanka Maksimoović je posvetila jednu svoju pjesmu, a mnogi zaljubljeni parovi rado uživaju u interesantnoj romantičnoj tradiciji koja se razvila upravo na Mostu ljubavi.

Različiti hoteli, apartmani sobe i privatni smeštaji u Vrnjačkoj Banji, Wellness centri mogu  vam pružiti ugodne boravke u ovom veoma značajnom turističkom mestu u Srbiji. Pored toga razna okolna sela su uređena tako da možete i tu pronaći smještaj I užvati u ugodnostima etno turizma. Planina Goč je takođe uređena tako da na njoj možete pronaći veoma lijep smještaj. Dakle, ovo mjesto posjeduje sve ugodnosti turizma tako da je pogodno za posjete u bilo koje godišnje doba.

Powered by blog.rs